alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Boczek pieczony w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwo sie piecze i nie przypala się

Boczek pieczony w rękawie

Składniki:

Boczek pieczony w rękawie

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony w rękawie
Rozetrzeć czosnek z solą . Boczek dobrze natrzeć solą, maggi, pieprzem, papryką czosnkiem , majerankiem. Włożyć w rękaw do pieczenia . rękaw dobrze zamknąć . Piekarnik rozgrzać do 200 *i piec w nim mięso 1,5 godziny. Wyjąć . Zlać sos z pieczenia , a boczek ostudzić . Kroić dopiero jak wystygnie . Doskonały do chleba .Można potem smarować musztarda dla smaku .