Sposób przygotowania:
Boczek pieczony z czosnkiem
Boczek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem a następnie nacierammy dokładnie przyprawami. Czosnek obieramy,za pomocą noża robimy nacięcia na boczku ( dodść gęsto i głębokie,takie aby wszedł ząbek czosnku). W nacięcia na boczku wkładamy ząbki czosnku,gdy ząbek jest bardzo duży przekrawamy go na pół.Tak przygotowany boczek owijamy folią do żywności i odkładamy na noc do lodówki.Rano zdejmujemy folię,układamy boczek na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C pzez około 80-90 min. Po upieczeniu wyjmujemy boczek z piekarnika,odkładamy do wystygnięcia. Kroimy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Podajemy z chrzanem,musztardą lub innymi ulubionymi dodatkami.
Ela Dz
pysiek
Polecam Pani mężowi bo jest naprawdę bardzo smaczny:)