Sposób przygotowania:
Rolowany boczek nadziany pieczarkamiETAP 1:
1. Boczek umyć, dokładnie osuszyć, rozciąć na duży płat, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Zwinąć w rulon, przełożyć do naczynia próżniowego i odstawić na około całą noc.
2. Farsz:
Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plastry, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć cebulę z czosnkiem następnie dodać pieczarki i smażyć kilka minut. Po tym czasie doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
ETAP 3:
3. Farsz rozsmarować na rozwiniętym boczku, ponownie całość zwinąć w roladę i związać sznurkiem. Wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec przez około 80-90 minut.