WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Boczek w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Boczek pieczony w formie rolady. Tym razem w marynacie z ziół prowansalskich, nadziewamy czosnkiem. Bardzo mocno aromatyczny.

Boczek w ziołach prowansalskich

Składniki:

Boczek w ziołach prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

Boczek w ziołach prowansalskich
Boczek myjemy i osuszamy. Olej dokładnie mieszamy z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Marynatą dokładnie nacieramy mięso. Obieramy czosnek i całe ząbki układamy wzdłuż dłuższego boku mięsa. Następnie od tej strony zawijamy boczek w roladę i dokładnie sznurujemy. Wkładamy na noc do lodówki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 2 godz w 180 stopniach.