cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Proste w przygotowaniu danie dla czterech osób.

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką

 

  • Polędwiczka wieprzowa – 400 gramów
  • Przyprawa do mięs KNORR – 1 łyżeczka
  • Chleb tostowy – ¼ paczki
  • Ser pleśniowy – 100 gramów
  • Orzechy włoskie – 10 gramów
  • Wędzony boczek – 8 plastrów
  • Rozmaryn – 1 gałązka
  • Fix KNORR Danie na dziś Bitki w sosie z grzybów leśnych – 1 opakowanie
  • Marchew – 1 sztuka
  • Jabłko – 1 sztuka
  • Kalarepa – 1 sztuka
  • Oliwa z oliwek - 50 ml
  • Sok jabłkowy – 50 mililitrów
  • Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy KNORR – 1 opakowanie Cykoria – 1 sztuka (duża)

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką
1. Polędwiczki umyj i osusz. Pokrój w niewielkie medaliony. Zamarynuj Przyprawą do mięsa KNORR i zawiń w plastry boczku. Całość przekłuj wykałaczkami, po czym odstaw w chłodne miejsce.

2. Ser pleśniowy, chleb tostowy (bez skórki), orzechy włoskie i rozmaryn dokładnie posiekaj lub zmiksuj (aż do uzyskania jednolitej masy).

3. Polędwiczki obsmaż na patelni z obu stron. Zostaw mięso na patelni, a na jego powierzchni ułóż warstwę chleba, a następnie sera. Całość wstaw do piekarnika na najwyższą półkę i piecz do momentu, aż chleb tostowy z serem zacznie się zapiekać na złoty kolor. Uważaj - patelnia będzie gorąca.

4. Na koniec w 300 ml zimnej wody przygotuj sos grzybowy z opakowania Fixu KNORR. Tak przygotowanym sosem zalej mięso. 5. Całość duś pod przykryciem około 5 minut.

Sałatka:

1. Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy KNORR wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem jabłkowym.

2. Obierz kalarepę, jabłko i marchew. Zetrzyj na grubych oczkach tarki. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

3. Sałatkę układaj na liściach cykorii.