katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Boczek z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Boczek można przygotować na różne sposoby i zawsze będzie smaczny. Ten może być podany na ciepło do obiadu .

Boczek z farszem

Składniki:

Boczek z farszem

 

Sposób przygotowania:

Boczek z farszem
Czosnek obieramy kroimy i rozcieramy z solą. Nacieramy nim mięso. Pieczarki kroimy, wrzucamy na patelnie by odparowały z płynu. Przestudzamy. Do mięsa mielonego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, pieczarki i łyżkę bułki tartej. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.

Boczek przekrawamy na pół nie docinając do końca (na kształt otwartej książki). Przygotowany farsz rozkładamy na na płacie boczku i kładziemy paprykę pokrojoną w słupki. Zwijamy boczek w roladę. Można obwiązać nicią.

Przygotowany boczek układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 80 min w 190 stopniach.