misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Boczek z grilla

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 19

Soczysty grillowany boczek...

Boczek z grilla

Składniki:

Boczek z grilla

 

  • 1 ½ kg świeżego boczku
  • 1 przyprawa soczyste żeberka Winiary
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 5 łyżek octu jabłkowego
  • 5 łyżek oleju

 

Sposób przygotowania:

Boczek z grilla
Przygotować marynatę z przyprawy na bazie octu jabłkowego dodając czosnek, musztardę, paprykę ostrą i olej. Boczek pokroić w plasterki o grubości ok. 1cm. Boczek włożyć do marynaty na 24 godziny. Grillujemy z obu stron do miękkości. Podajemy z sałatką z kapusty pekińskiej lub inna sałatką i pieczywem upieczonym na grillu.
SMACZNEGO!