zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Boczek z musztardą i ketchupem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Musztardowo ketchupowy boczek do chleba

Boczek z musztardą i ketchupem

Składniki:

Boczek z musztardą i ketchupem

 

  • 1 kg świeżego boczku
  • 1/2 słoiczka ostrej musztardy
  • 1/2 małego słoiczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Boczek z musztardą i ketchupem
Boczek umyć i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić na cztery części. W boczku zrobić otwory i powciskać w nie czosnek. Posolić i popieprzyć. Cały boczek posmarować musztardą wymieszaną z ketchupem. Odstawić na 20 minut. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1 godziny. Podawać na zimno do chleba.