Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z serem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne roladki z boczkiem wędzonym i serkiem żółtym.

Roladki schabowe z serem i boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z serem i boczkiem

 

  • 5 plastrów schabu
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 20 dkg boczku wędzonego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • czosnek granulowany
  • 1 kostka mięsna

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z serem i boczkiem
Mięso dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju. Ostudzić. Plastry mięsa cienko rozbić, oprószyć kucharkiem, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera i część podsmażonego boczku. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, aby się nie rozleciały. Roladki podsmażyć na reszcie oleju. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną, dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować. Doprawić kucharkiem i pieprzem. Podawać z ziemniaczkami i ogórkiem.
Roladki schabowe z serem i boczkiem
Na każdym kawałku mięsa rozłożyć ser i boczek.
Roladki schabowe z serem i boczkiem
Zwinąć roladki i spiąć je wykałaczkami zby się nie rozpadły.
Roladki schabowe z serem i boczkiem
Spięte roladki podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Roladki schabowe z serem i boczkiem
Roladki dusić pod przykryciem do miękkości.

Tagi:

sery ser schab