marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Boczniak a'la chińszczyzna.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebulę pokroić w piórka,boczniaki umyć i oczyścić z frędzli bocznych,zeszklić cebulę,dodać grzyby i dusić.Dodać mrożonkę,doprawić i dusić.

Boczniak a'la chińszczyzna.

Składniki:

Boczniak a'la chińszczyzna.

 

  • Tacka grzybów"Boczniaki"200 g.,
  • 11/2 średniej cebuli,
  • 1/2 opakowania mrożonki"Włoszczyzna",
  • słoiczek koncentratu pomidorowego,
  • 240 ml.wody,
  • 1 kostka rosołowa,
  • szczypta pieprzu i vegety,
  • 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego,
  • 3 łyżki oleju roślinnego.

Sposób przygotowania:

Boczniak a'la chińszczyzna.
Cebulę obrać i pokroić w piórka,boczniaki umyć i oczyścić po bok-
-ach,zeszklić cebulę na rozgrzanym oleju,dodać pokrojone grzyby
i dusić 7 min.cały czas mieszając.Dodać pokruszoną kostkę rosołową,a potem 400 g.mrożonki"Włoszczyzny" i dusić 7-8 min.
Gdy zmiękną,dodać koncentrat pomidorowy i rozprowadzić go w
240 ml.wody i dusić jeszcze 5 min.Podawać z makaronem,ryżem
lub ziemniakami.