Sposób przygotowania:
Boczniak a'la chińszczyzna.
Cebulę obrać i pokroić w piórka,boczniaki umyć i oczyścić po bok-
-ach,zeszklić cebulę na rozgrzanym oleju,dodać pokrojone grzyby
i dusić 7 min.cały czas mieszając.Dodać pokruszoną kostkę rosołową,a potem 400 g.mrożonki"Włoszczyzny" i dusić 7-8 min.
Gdy zmiękną,dodać koncentrat pomidorowy i rozprowadzić go w
240 ml.wody i dusić jeszcze 5 min.Podawać z makaronem,ryżem
lub ziemniakami.
-ach,zeszklić cebulę na rozgrzanym oleju,dodać pokrojone grzyby
i dusić 7 min.cały czas mieszając.Dodać pokruszoną kostkę rosołową,a potem 400 g.mrożonki"Włoszczyzny" i dusić 7-8 min.
Gdy zmiękną,dodać koncentrat pomidorowy i rozprowadzić go w
240 ml.wody i dusić jeszcze 5 min.Podawać z makaronem,ryżem
lub ziemniakami.