paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna, delikatna zupa na boczniakach z cebulką, na bulionie grzybowym, ze śmietaną. Można ją podawać z grzankami .

Zupa z boczniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Zupa z boczniaków
W 1,25 litra wody rozpuścić i zagotować kostki grzybowe. Cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę a boczniaki oczyścić i pokroić w paski. Na maśle zaszklić cebulkę a następnie dodać do niej boczniaki. Chwilę razem smażyć. Boczniaki z cebulą dodać do bulionu grzybowego i gotować na małym ogniu 10 minut. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać również natkę. Mąkę i śmietanę wymieszać, wlać do zupy i zagotować mieszając.
Zupa z boczniaków
Na maśle zaszklić obraną i pokrojoną cebulkę
Zupa z boczniaków
Następnie dodać do niej boczniaki. Chwilę razem smażyć.
Zupa z boczniaków
Boczniaki z cebulą dodać do bulionu grzybowego i gotować na małym ogniu 10 minut.
Zupa z boczniaków
Mąkę i śmietanę wymieszać, wlać do zupy i zagotować mieszając.