caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Boczniaki w orzechowej panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dodatek orzechów podkresla smak grzybów

Boczniaki w orzechowej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczniaki w orzechowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w orzechowej panierce
Orzechy włoskie mocno rozdrobnić (najlepiej na proszek, blenderem za pomocą ostrza do kruszenia lodu), dodać do nich tartą bułkę, pieprz i sól i całość dokładnie wymieszać. Grzyby panierować najpierw w roztrzepanym jaju, potem w przygotowanej panierce i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło. Jeśli zostanie panierki to można ja zamrozić (ze względu na dodatek orzechów) i później użyć do opanierowania np. mięsa.
Boczniaki w orzechowej panierce
Boczniaki w orzechowej panierce
Boczniaki w orzechowej panierce
Boczniaki w orzechowej panierce