karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Boczniaki w śmietanie wg karolcia_zip

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne boczniaki w sam raz do obiadu.

Boczniaki w śmietanie wg karolcia_zip

Składniki:

Boczniaki w śmietanie wg karolcia_zip

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki w śmietanie wg karolcia_zip
Grzybki czyścimy, gotujemy, odcedzamy z wody. Kroimy na paseczki i smażymy na odrobinie oleju ok. 15 minut. Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do smażonych grzybków. Dusimy pod przykryciem do czasu zmięknięcia cebuli. W trakcie duszenia przyprawiamy grzyby i cebulę solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i wlewamy do grzybków i cebuli. Ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy do 10 minut. Smacznego :)