Boeuf a la Strogonow

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 10585

Cebule obrać, każdą przeciąć na pół i podzielić na cienkie plasterki. Mięso

Boeuf a la Strogonow

Składniki:

Boeuf a la Strogonow

 

  • 40 dag rostbefu
  • 6 cebul
  • 1 łyżka mąki
  • 125 ml śmietany
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Boeuf a la Strogonow
Cebule obrać, każdą przeciąć na pół i podzielić na cienkie plasterki. Mięso umyć, oczyścić z błon i pokroić w słupki. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i przesmażyć mięso, wcześniej posypując je mąką. Dusić pod przykryciem 15 min. Dodać cebulę, posypać solą, pieprzem, ostrą papryką i dusić do miękkosci, podlewajac je wodą aby mięso nie przypaliło się. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Tagi:

strogonow