kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Boeuf strogonow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nie oszukujmy się - mimo że smaczne do Boeuf strogonowa wykonanego przez mistrzów się nie umywa :) Ale ćwiczmy :D

Boeuf strogonow

Składniki:

Boeuf strogonow

 

Sposób przygotowania:

Boeuf strogonow
Mięso kroimy na paseczki i podsmażamy je na maśle. Doprawiamy. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki i posiekana cebulkę. Oprószamy je mąką, ponownie zasmażamy a następnie wlewamy rosół i doprowadzamy do wrzenia.Wrzucamy mięso, pokrojone ogórki i wlewamy śmietanę.Dodajemy musztardę, sól (szczypta), cukier (szczypta), pieprz (szczypta). gotujemy 5 minut. Podajemy z białym pieczywem. Smacznego!

Tagi:

wołowina