Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Boeuf Strogonow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczne, aromatyczne danie na bazie wołowiny, z dodatkiem ogórków konserwowych oraz podsmażonych pieczarek.

Boeuf Strogonow Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boeuf Strogonow

 

Sposób przygotowania:

Boeuf Strogonow
Wołowinę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w paski w poprzek włókien. Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na rozgrzaną oliwę i smażymy przez kilka minut.

Ogórki kroimy w paski lub półplasterki. Obtaczamy mięso w mące. Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy partiami mięso, aż się ładnie zarumieni.

Następnie przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą i dusimy przez około 2 godziny. Dodajemy pieczarki i ogórki, przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką oraz solą.

Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość jeszcze przez pół godziny.  


Boeuf Strogonow
Oczyszczone mięso kroimy w paski w poprzek włókien
Boeuf Strogonow
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki