Sposób przygotowania:
Boeuf Strogonow
Wołowinę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w paski w poprzek włókien. Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Wrzucamy je na rozgrzaną oliwę i smażymy przez kilka minut.
Ogórki kroimy w paski lub półplasterki. Obtaczamy mięso w mące. Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy partiami mięso, aż się ładnie zarumieni.
Następnie przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą i dusimy przez około 2 godziny. Dodajemy pieczarki i ogórki, przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką oraz solą.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość jeszcze przez pół godziny.
Ogórki kroimy w paski lub półplasterki. Obtaczamy mięso w mące. Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy partiami mięso, aż się ładnie zarumieni.
Następnie przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą i dusimy przez około 2 godziny. Dodajemy pieczarki i ogórki, przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką oraz solą.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość jeszcze przez pół godziny.