Boeuf Strogonow

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Polędwicę wołową pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące. Cebulę obrać i

Boeuf Strogonow

Składniki:

Boeuf Strogonow

 

Sposób przygotowania:

Boeuf Strogonow
Polędwicę wołową pokroić w cienkie paski, obtoczyć w mące. Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Podsmażyć na maśle, dodać mięso. Wymieszać i obsmażyć na dość dużym ogniu. Gdy polędwica wołowa się zrumieni, należy wlać do niej bulion, śmietanę i dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz posolić do smaku. Potrawę wymieszać i dusić około 10 minut. Boeuf Strogonow podawać z bułką lub ze smażonymi ziemniakami.