Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Pieczeń strogonowska (a la strogonow)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Na 2 godziny przed przygotowaniem dania pokrajać mięso w małe kostki, posolić i

Pieczeń strogonowska (a la strogonow)

Składniki:

Pieczeń strogonowska (a la strogonow)

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń strogonowska (a la strogonow)
Na 2 godziny przed przygotowaniem dania pokrajać mięso w małe kostki, posolić i popieprzyć. Obsmażyć mięso na 5 g. masła. Resztę masła zasmażyć z mąką i rozprowadzić bulionem, dodać gorczycę i pieprz, wymieszać i zagotować, dodać śmietanę. Do tak przygotowanego sosu włożyć mięso i gotować przez 2-3 minuty. Podawać natychmiast.