Sposób przygotowania:
Boeuf Strogonow
Mięso kroimy na prostokątne paseczki ( u mnie 1 x 3 cm) Obsmażamy szybko na gorącym oleju. Dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę- smażymy jeszcze kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy,serek topiony, sól, pieprz, ziele i liść laurowy, podlewamy około 3/4 l wody i dusimy około 1 1/2 - 2 godzin na bardzo małym ogniu ( ew 50 min w szybkowarze) Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, obsmażamy na oleju. Ogórki kroimy w kosteczkę. Pieczarki i ogórki dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze około10 minut. Ściągamy z ognia i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Można zagęścić sos łyżką mąki, a zamiast serka użyć 1/2 szklanki śmietany