pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Bogracz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo dobry, polecam, bo smakuje bardzo

Bogracz

Składniki:

Bogracz

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bogracz
Do wysokiego naczynia włożyć margarynę i cebulkę pokrojona i zeszklić to na złoty kolor. Do tego dodać pokrojone kawałki mięsa, ziele angielskie, liść laurowy, posolić i smażyć aż mięso zmięknie. W między czasie usmażyć pieczarki pokrojone w małe kawałeczki. Gdy mięso jest miękkie, zalać półtora litrami wodą. Zagotować, do tego dodać usmażone pieczarki, pokrojoną w paski paprykę, paprykę słodką z torebki i przyprawy. Na sam koniec zatrzepać dwoma łyżkami mąki i pół szklanki wody. Zagotować i przyprawić wg uznania.