Sposób przygotowania:
Trochę oszukany bogracz
Oba rodzaje mięsa umyć i osuszyć. Pokroić w cienkie paseczki. W garnku lub większym rondlu roztopić margarynę i wrzucić na nią mięso. Podsmażyć je,aż przestanie być różowe. W między czasie cebulę pokroić w grubą kostkę a umytą pietruszkę i marchewkę w słupki. Warzywa (razem z cebulą) dodać do mięsa. Podlać 1/2 szklanki wody,zmniejszyć płomień i pod przykryciem dusić. Gdy woda odparuje podlać kolejną połową szklanki i kontynuować duszenie. W tym czasie umytą i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokroić w małą kostkę. Ogórki pokroić w średnią kostkę. Groszek odcedzić i przepłukać na sicie. Do garnka dodać paprykę,ogórki,groszek oraz ketchup,przecier i koncentrat. Dodać 2 łyżki wody,zamieszać i dusić jeszcze przez 3-5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem kajeńskim ( ilość pieprzu kajeńskiego zależy od tego jak lubimy ostre potrawy lub czy danie będę jeść dzieci-moje będę więc doprawiłam bogracz tylko odrobinkę). Podawać z pieczywem ( ja zrobiłam zaplatane pizzerinki z serem mozzarella). Smacznego!
jaNina
monikaT83
jaNina
Oj tak - z dzieciakami to różnie bywa. Najczęściej niejadki :)
monikaT83