iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Bogracz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra zupa na bogato

Bogracz

Składniki:

Bogracz

 

  • 3 szt kostka bulionowa,
  • 1 szt kukurydza w puszce,
  • 4 szt ogórki korniszony,
  • 1/4 szt kapusta biała,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 łyżka przecier pomidorowy,
  • 1/2 kg schab bez kości,
  • 1 laska kiełbasa,
  • pieprz,
  • 1 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 2 szt ziemniak,
  • 1 szt papryka czerwona

 

Sposób przygotowania:

Bogracz
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem kostek rosołowych . Dodajemy starte na tarce duże oczka warzywa -marchew,pietruszkę . Gotujemy ok 10 min .Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekana kapustę .m Gotujemy do miękkości . Dodajemy pokrojoną drobno czerwona paprykę W drugim garnku gotujemy schab ,po ugotowaniu rwiemy go na kawałki i dodajemy do zupy . Dodajemy także łyżkę przecieru ,pokrojoną kiełbasę . Na koniec pokrojone w kostkę korniszony i odcedzoną kukurydzę .Na koniec dodajemy wyciśnięty lub posiekany czosnek ok 2 ząbki i doprawiamy przyprawą w płynie i pieprzem do smaku . Można zaciągnąć mąką i śmietaną będzie bardziej gęste .