landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

bolo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życze smacznego.....

bolo

Składniki:

bolo

 

  • 700 g mięso mielone wieprzowo-wołowe
  • 500 g makaron rurki
  • sos bolognese ze słoika
  • 300 g ser gouda
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sol
  • pieprz
  • słodka papryka mielona

 

Sposób przygotowania:

bolo
Mięso przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i lekko wszystko smażymy. Dodajemy sos i całość dusimy 10 min. Makaron gotujemy ok 5 min i taki twardawy dodajemy do mięsa i sosu. Całość dokładnie mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy tarty serem i zapiekamy w temp. 200 stopni przez 30 minut, aż ser zacznie się rumienić. Polecam polać sosem śmietankowym,czosnowym lub serowy.