Sposób przygotowania:
Bounty - nieziemski smak raju :)
Białka oddzielamy od żółtek . Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli , dodajemy cukier i delikatnie ubijamy . Potem dodajemy żółtka i bardzo delikatnie ubijamy . Na koniec porcjami dodajemy mąkę , kakao i proszek do pieczenia i bardzo delikatnie mieszamy . Ciasto wylewamy do tortownicy , nasmarowanej tłuszczem . Potem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 min . KREM : 2 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy wiórki kokosowe i gotujemy ok. 20 min mieszając , aby wiórki nie przywarły .Potem dodajemy margarynę . W pozostałej 1/2 szklance mleka rozpuszczamy budyń , łączymy z gotującym się mlekiem i mieszamy aż powstanie krem . Odstawiamy krem do ostygnięcia . POLEWA:Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną dodajemy margarynę i mleko i mieszamy dopóki nie powstanie jednolita masa . Na biszkopt wylewamy wystudzony krem kokosowy , który polewamy polewą czekoladową , zdobimy orzechami włoskimi .
Karolka86
kwiatula
Natala1210
angel35
Gabas