A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Brązowe risotto

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

wspaniały dodatek do ciepłych potraw na świątecznym stole,lekka i smaczna potrawa

Brązowe risotto

Składniki:

Brązowe risotto

 

Sposób przygotowania:

Brązowe risotto
Na 2 łyżkach oliwy przesmażamy suchy ryż,do lekkiego zarumienienia.Drobno posiekaną cebulę i czosnek,dodajemy do ryżu i lekko szklimy na patelni.W 0,5 litra wody rozpuszczamy kostkę i bulionem podlewamy stopniowo ryż,dusimy pod przykryciem do miękkości,co jakiś czas mieszając,aby ryż nie przywarł do dna patelni.Gdy ryż jest miękki,pozostawiamy go pod przykryciem przez 5 minut,następnie dodajemy bazylię i mieszamy.Gotowe danie podajemy na gorąco.Smacznego.