Sposób przygotowania:
Brokułowa z serkiem topionym
Do garnka wrzucamy umyte mięso, dodajemy liście i ziele, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka. Kawałek selera obieramy, myjemy i również dorzucamy do zupy. Gotujemy 5 minut. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dorzucamy do zupy. Różyczki brokuła płuczemy i dorzucamy do garnka.Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Serek topiony kroimy w mniejsze kawałki (szybciej się rozpuści) i dodajemy do zupy. Mieszamy, aby nie przykleił się do dna. W kubku rozprowadzamy śmietanę z mąką i odrobiną wody na gładką masę. Zagęszczamy naszą zupę, anergicznie mieszając. Doprawiamy Maggi i dodajemy posiekany koperek. Mieszamy i gotujemy jeszcze 3 minuty. Podajemy na ciepło. Smacznego!!!