alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Brokułowo-czosnkowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Brokułowo-czosnkowe babeczki

Brokułowo-czosnkowe babeczki

Składniki:

Brokułowo-czosnkowe babeczki

 

  • 2 szalotki
  • 2 brokuły
  • 1 łyżka oliwy z olewek
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag ostrego sera żółtego (startego)
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml śmietany 22%
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przygotowania:

Brokułowo-czosnkowe babeczki
Obrać cebule i czosnek, posiekać, wsypać na rozgrzane masło wymieszane z oliwą, zeszklić. Dodać brokuły podzielone na różyczki, zalać winem, dusić aż warzywa będę miękkie. Następnie je zmiksować. wymieszać ze śmietaną, zagotować. Przyprawić. Przygotowaną masą wypełnić foremki w kształcie babeczek. Pozostawiamy do zastygnięcia, ostrożnie wyjmujemy.

Tagi:

sery ser brokuły