ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Brokułowo-szpinakowa z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki krem z dodatkiem tortellini z ricottą

Brokułowo-szpinakowa z tortellini Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brokułowo-szpinakowa z tortellini

 

Sposób przygotowania:

Brokułowo-szpinakowa z tortellini
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podsmażamy na oliwie około 5 minut. Następnie zalewamy odrobiną wody, zagotowujemy i dodajemy umytego,podzielonego na różyczki brokuła i liście szpinaku. Całość zalewamy kolejną porcją wody, tak aby przykryć całość, gotujemy do miękkości. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Przyprawiamy i miksujemy blnederem, następnie dodajemy śmietanę, mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego:)
Brokułowo-szpinakowa z tortellini
warzywa zalewamy wodą ale tylko tyle aby je przykryć
Brokułowo-szpinakowa z tortellini
miksujemy blenderem i dodajemy śmietanę i makaron