aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Brownie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne czekoladowe ciasto

Brownie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brownie.

 

  • 1 margaryna
  • 3 gorzkie czekolady (np. Wedla)
  • 4 łyżeczki kakao
  • 2 szklanki cukru
  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli:
  • dekoracja:
  • 0,5 gorzkiej czekolady
  • 1/4 szklanki kremówki
  • cukier puder
  • pładki migdałów

Sposób przygotowania:

Brownie.
Tabliczki czekolady łamiemy w kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.W osobnym rondelku rozpuszczamy margarynę. Następnie do jednej miski przelewamy rozpuszczoną czekoladę, ostudzoną margarynę, dodajemy kakao, cukier i miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nie ma konieczności dodawania proszku do pieczenia, bez niego ciasto jest bardziej zbite. Dodoajemy pojedyńczo jajka i szczyptę soli cały czas miskując. Tortownicę (o średnicy 24 cm) smarujemy margaryną i obspypujemy bułką tartą. Przelewamy nasze ciasto i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Ciasto w środku ma być wilgotne. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i płatkami migdałwoymi. Robimy polewę, rozpuszczając czekoladę w kremówce. Przelewamy polewę do woreczka foliowego, odcinamy róg i dekorujemy nasze ciasto.
Brownie.
W rondelku rozpuszczamy czekolade, w kapieli wodnej
Brownie.
czekolade, kakao, cukier, margaryne, jajka, make miskujemy