czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Brownie fasolowo-porzeczkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne ciasto z dodatkim fasoli i czarnych porzeczek na żytniej mące. Jak widać można zjeść pyszny i do tego zdrowy deser;)

Brownie fasolowo-porzeczkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Brownie fasolowo-porzeczkowe

 

Sposób przygotowania:

Brownie fasolowo-porzeczkowe
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać płatki owsiane, cukier brązowy oraz sól. Fasolę odsączyć, przelać wodą, by usunąć nadmiar sodu. Dodać wodę oraz olej rzepakowy i zmiksować blenderem na gładkie puree. Dodać do suchych składników. Na koniec dodać umyte i odszypułkowane porzeczki. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy np. w kształcie serca i piec ok. 35-40min w temp. 180st. Ciasto musi być nieco wilgotne nie pieczemy do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Czekolady połamać na kawałki, stopić na parze. Na wierzchu ciasta polać esy-floresy. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Brownie fasolowo-porzeczkowe
Ciasto przelać do formy, piec ok. 35min w 180st

Tagi:

czekolada