Sposób przygotowania:
Brownie pod czekoladową czapą
Ciasto: Do rondelka przełożyć połamaną czekoladę, dodać margarynę i postawić na ogień. Ogrzewać aż składniki się roztopią i ładnie połączą. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić. Mąkę przesiać, z proszkiem i solą i odstawić na bok. Do miski wbić jajka i roztrzepać je z cukrem. Następnie partiami dodawać suche składniki i mieszać mikserem. Na koniec cienkim strumieniem wlewać czekoladę z margaryną i znów wymieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem i piec około 30-35 minut w 180 st. Wyjąć z formy i ostudzić. Masa: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej ( razem). Zostawić do przestudzenia. Kremówkę ubić na sztywno. Następnie delikatnie wlewać czekoladę i wymieszać. Ciasto położyć na talerz i obficie posmarować przygotowanym kremem. Odłożyć do lodówki do porządnego schłodzenia. Polewa: Do rondelka wlać wodę i dodać cukier. Zagotować aż cukier się rozpuści. Następnie dodać kawałki margaryny i gotować nadal aż margaryna się rozpuści. Dodać kakao dobrze wymieszać i zdjąć garnek z ognia. Ostudzić. Polać ciasto z wierzchu. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
misia5
monikaT83
misia5
O jak fajnie:) Gdzie mieszkasz? Jeśli to nie tajemnica:)
monikaT83
misia5
Tak:)
monikaT83
misia5
Zatem czekam na to brownie z podwójną niecierpliwością:) Ja podrzucę babeczki i czekoladki:)
monikaT83