Sposób przygotowania:
Brownie z seremEtap 1:
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku. Kolejno dodać roztopioną czekoladę (chłodną), mąkę i kakao. Dokładnie wymieszać składniki.
Tortownicę (średnią) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciemnego ciasta, wyrównać.
Etap 2:
Jajka utrzeć z cukrem, dodać ser (zmielony lub z wiaderka), budyń i mąkę ziemniaczaną. Na ciemne ciasto wyłożyć masę serową.
Etap 3:
Na ser wyłożyć frużelinę wiśniową (lub wiśnie).
Etap 4:
Wylać resztę drugą cześć ciemnego ciasta. Ciemne ciasto może mieć cięższą konsystencję, więc najlepiej wykładać porcjami delikatnie wyrównując szpatułką. Ciasto piec w
temperaturze 180°C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka). Wystudzić. Posypać cukrem pudrem.