mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Brukselka w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W ten sposób przyrządzoną brukselkę można podawać do mięsa duszonego lub kasz.

Brukselka w sosie śmietanowym

Składniki:

Brukselka w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Brukselka w sosie śmietanowym
Brukselkę oczyścić, umyć, ugotować w osolonym wrzątku na półtwardo. W rondlu stopić masło, dodać mąkę i zasmażyć na biało. Mieszając sos rozprowadzić śmietaną, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Do sosu wrzucić brukselkę, udusić do miękkości. Posypać natką pietruszki i podawać na ciepło.

Tagi:

brukselka