Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Brukselka z pieczarkami

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod

Brukselka z pieczarkami

Składniki:

Brukselka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z pieczarkami
Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem jeszcze 10-15 minut. Miękką brukselkę odcedzić. pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Połączyć z brukselką, śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę podgotować i doprawic do smaku.

Tagi:

brukselka