Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Brukselka z wody z jajkami

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1241

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, posolić, dodać cukier,

Brukselka z wody z jajkami

Składniki:

Brukselka z wody z jajkami

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z wody z jajkami
Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, posolić, dodać cukier, zagotowac pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem 10-15 minut. Miękką brukselkę odcedzić, odsączyć, włożyc do salaterki przesypując posiekanymi jajkami i koperkiem. Polać zrumienioną tartą bułką wymieszaną ze stopionym masłem.