LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

brukselki z boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubie te male kapustki, dostarczajacennych skladnikow i mozna zajadac sie nimi nawet zimą.

brukselki z boczkiem

Składniki:

brukselki z boczkiem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

brukselki z boczkiem
Brukselke obieramy ze zwiedłych lisci, wrzucamy na osolony i ocukrowany
wrzatek na 3 minuty. Cedzimy na sicie i przelewamy zimna woda. Na oleju
rumienimy pokrojony w kosteczke boczek, dodajemy brukselki, solimy i
pieprzymy do smaku i dusimy na malym ogniu ok.kwadransa. Przed podaniem
posypujemy posiekana zieleniną.

Tagi:

brukselka