Sposób przygotowania:
bruschetta
Bagietkę kroimy w podłużne kawałki dobrze jak bagietka jest trochę czerstwa. Następnie czosnek rozgniatamy praską i mieszamy z oliwą z oliwek, osobno kroimy cebulę w drobną kostkę. Także kroimy w kostkę pomidora i mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Kromki bagietki zamaczamy jedną stroną w oliwie z czosnkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 10 min do zrumienienia. Po wyciagnięciu na bagietki nakładamy pomidora z cebulką na koniec posypujemy posiekana świeżą bazylią. Smacznego.
Kromki bagietki zamaczamy jedną stroną w oliwie z czosnkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 10 min do zrumienienia. Po wyciagnięciu na bagietki nakładamy pomidora z cebulką na koniec posypujemy posiekana świeżą bazylią. Smacznego.