Klasyczna włoska grzanka jest posmarowana roztartym czosnkiem i skropiona oliwą z oliwek. Częściej jednak podaje się bruschettę z pomidorami lub z mozzarellą, która przypomina kanapkę na ciepło. Pomidory należy wcześniej sparzyć i obrać ze skórki, a następnie posiekać i wymieszać z ziołami – bazylią, czarnym pieprzem i odrobiną soli. W bogatszych wersjach dodaje się również inne składniki, np. czarne lub zielone oliwki, cebulę czy wędliny. Bruschetta najlepiej smakuje podawana jeszcze na gorąco. Może być doskonałą przekąską, ale także dodatkiem do zupy.

Znaleźliśmy 88 przepisów w kategorii Bruschetta

Bruschetta po mojemu

Bruschetta po mojemu

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Włoska bruschetta

Włoska bruschetta

Nati00 Nati00

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta wg Alex

Bruschetta wg Alex

Alex_M Alex_M
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: