krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Bruschetta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Bruschetta

Składniki:

Bruschetta

 

  • 1 mala bagietka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 200g pikantnego sosu pomidorowego
  • listki bazyli do przybrania

Sposób przygotowania:

Bruschetta
Bagietkę pokroić na ukośne kromki o gruboci 2,5 cm. Upiec kromki w piekarniku aż zyskają zloty kolor. Przeciąć na pól ząbek nie obranego czosnku. Każdą kromkę posmarować z 1 strony przepołowionym ząbkiem czosnku. Pokropić rownomiernie 1 stronę kromek oliwą. Na każdą nakładać po łyżeczce sosu pomidorowego. Przybrać liśćmi bazylii. Smacznego!