malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Bruschetta z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taka bruschetta ma niesamowity aromatyczny smak, już podczas pieczenia nie sposób się oprzeć woni z piekarnika.

Bruschetta z kiełbasą

Składniki:

Bruschetta z kiełbasą

 

  • 1 duża bagietka,
  • 1/2 kostki masła,
  • średni pęczek szczypioru,
  • 2 laski chudej kiełbasy,
  • 3 pomidory,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka suszonej bazylii oraz oregano,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1/2 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania:

Bruschetta z kiełbasą
Bagietkę kroimy na plastry grubości około 2 cm, masło mieszamy z posiekanym szczypiorem, majonezem, przeciśniętym czosnkiem, solimy, pieprzymy, smarujemy plastry bagietki, układamy krążki kiełbasy oraz plastry pomidora, posypujemy suszoną bazylią oraz oregano, pieczemy około 20 min. w temp. 160 stopni.

Tagi:

kielbasa