LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Bruschetta z oliwkami i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka przekąska to sama przyjemność

Bruschetta z oliwkami i pomidorami

Składniki:

Bruschetta z oliwkami i pomidorami

 

  • 3 duże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka oliwek zielonych
  • 8 kromek pszenne go chleba
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Sposób przygotowania:

Bruschetta z oliwkami i pomidorami
Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, usunąć pestki i sok. Pokroić w drobna kostkę. Czosnek posiekać i wymieszać z pomidorami, oraz pokrojonymi oliwkami. Kromki pieczywa skropić oliwa, grilować na patelni. Obłożyć je pomidorami z dodatkami, oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem.Podawać od razu.

Tagi:

chleb pomidory