kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

bruschetta ze szpinakiem i bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kolejna przygoda z włoskimi antipastii, chrupiący bekon, rozpływający się ser i czosnkowy szpinak-:)

bruschetta ze szpinakiem i bekonem

Składniki:

bruschetta ze szpinakiem i bekonem

 

  • 10 dag bekonu pokrojonego w drobna kosteczkę lub cieniutkie plasterki
  • 150 g sera brie
  • 6 kromek bagietki
  • garść liści szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • tymianek do posypania

 

Sposób przygotowania:

bruschetta ze szpinakiem i bekonem
Na suchej patelni wyprażyć bekon na chrupiaco. Wlać łyżkę oliwy, dodać posiekany czosnek i liście szpinaku, podsmażać 3 minuty. oliwę zmieszać z tymiankiem, smarować grzanki, układać szpinak z czosnkiem, bekon a na górę po kawałku sera brie i zapiec w 180 stopniach do zezłocenia.

Tagi:

sery szpinak ser