sylwus469

sylwus469

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Bruschette włoskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smacznego :}}}}}}}}}}}}}}}

Bruschette włoskie

Składniki:

Bruschette włoskie

 

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 4 kromki pieczywa pszennego
  • 2 pomidory
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 4 plastry startego sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Bruschette włoskie
Pomidory polać wrzątkiem i obrać ze skórek. Pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na suchej patelni położyć kromki chleba. Podpiekać, aż stwardnieją z obu stron i zrobią się chrupiące.Położyć na nich pomidory, posypać ziołami i czosnkiem, a na wierzchu ułożyć po plastrze sera. Trzymać na ogniu, aż ser się stopi.

Tagi:

sery ser pieczywo