Sposób przygotowania:
Bryzol
Schabowego pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem.
Kostkę masła pokroić na mniejsze kostki.
Rozbite schabowe po solić i po pieprzyć.
Koperek lub pietruszkę po siekać.
Patelnię wstawić na ogień i wlać olej. Jak już będzie rozgrzany włożyć schabowe..i usmażyć.
Jak schabowe będą się smażyć na talerze można wkładać ziemniaki i jakiś dodatek, np. surówkę.
Usmażone schabowe włożyć na osobny talerz ułożyć na nich małe kostki masła i wstawić do mikrofali żeby masło się lekko rozpuściło. Następnie włożyć je na talerze i posypać pietruszką lub koprem.
Kostkę masła pokroić na mniejsze kostki.
Rozbite schabowe po solić i po pieprzyć.
Koperek lub pietruszkę po siekać.
Patelnię wstawić na ogień i wlać olej. Jak już będzie rozgrzany włożyć schabowe..i usmażyć.
Jak schabowe będą się smażyć na talerze można wkładać ziemniaki i jakiś dodatek, np. surówkę.
Usmażone schabowe włożyć na osobny talerz ułożyć na nich małe kostki masła i wstawić do mikrofali żeby masło się lekko rozpuściło. Następnie włożyć je na talerze i posypać pietruszką lub koprem.