robertjankopp

robertjankopp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Bryzol wołowy z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bryzol dobrze komponuje się z buraczkami zasmażanymi na ciepło,lub kapustą czerwoną zasmażaną.

Bryzol wołowy z pieczarkami

Składniki:

Bryzol wołowy z pieczarkami

 

  • 0.5kg rostbefu wołowego.
  • 30dkg pieczarek.
  • sól,pieprz do smaku
  • 10 dkg masła.
  • tłuszcz do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

Bryzol wołowy z pieczarkami
Z mięsa wykroić płaty i rozbić do grubości 0.5cm a średnicy 12-14 cm posolić,popieprzyć. pieczarki umyć,pokroić w talarki przesmażyć na masełku aż do odparowania wody,na końcu posolić i popieprzyć. rozbite bryzole obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. na każdy bryzol kłaść usmażone pieczarki,i zawinąć przez pół. Podawać z ziemniakami,lub frytkami i polecaną jarzyną na ciepło. SMACZNEGO!!!