monika08

monika08

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Brzdąc z czarną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto jest pyszne i ładnie się prezentuje

Brzdąc z czarną porzeczką

Składniki:

Brzdąc z czarną porzeczką

 

  • ciasto
  • 6 jaj
  • szkl. cukru
  • 3 łyżki krupczatki
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku
  • Krem
  • 3 szkl. mleka
  • 3 łyżki kartoflanki
  • 3 łyżki krupczatki
  • 1,5 szkl. cukru
  • cuk waniliowy
  • 1,5 kostki Kasi
  • 2 żółtka
  • bezy, czarna porzeczka (ja robię zawsze w małych słoiczkach jak kompot)

 

Sposób przygotowania:

Brzdąc z czarną porzeczką
Białka ubić z cukrem dodać żółtka następnie mąki wymieszane z proszkiem i kakao dobrze wymiesząc łyżką piec ok 40-50 min w temp. 175. 2,5 szkl mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. w połowie szkl mąki rozmieszać mąki i żółtka. na gotujące sie mleko wlać rozmieszany bydyń chwilę pogotować mieszając. wystudzić . 1,5 kostki Kasi utrzeć z wystudzonym bydyniem. na biszkopt wyłożyć krem na krem czarną porzeczkę potem bezy w całości. całość polac polewą czekoladową.

Tagi:

ciasto beza bezy