paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Brzoskwinie w maku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

proste i szybki przepis a ciasto idealne do kawy

Brzoskwinie w maku

Składniki:

Brzoskwinie w maku

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie w maku
Margarynę kroimy na mniejsze kawałki i w rondelku roztapiamy, następnie studzimy. Gdy ostygnie łączymy ją z mąką. Kolejno dodajemy cukier, mak i sodę. Na koniec do składników dodajemy jogurt i jajka. Wszystkie składniki zagniatamy bardzo dokładnie. Brzoskwinie oddzielamy od syropu i kroimy w kostkę. Ciasto przelewamy do tortownicy. Przed wlaniem ciasta tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta układamy pokrojone brzoskwinie. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C i pieczemy ok 40-50 min sprawdzamy patyczkiem.