monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciastka są delikatne i lekkie wilgotno i przez to bardzo smaczne:),gościom smakowało:)

Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.
Do miski wsypać 2,5 szklanki mąki oraz cukry,proszek do pieczenia. Wymieszać. Brzoskwinię pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do suchych składników i wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko,syrop z brzoskwiń oraz olej. Wbić jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Przelać zawartość do miski z suchymi składnikami i szybko wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt mokre wsypać jeszcze 2 łyżki mąki. Do każdej foremki silikonowej włożyć po 1,5 łyżki ciasta. Na ciasto położyć łyżeczkę dżemu i przykryć wszystko 1,5 łyżki ciasta. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec muffinki około 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić obie czekolady (każdą osobno), dolewając po około 2 łyżki mleka. Babeczkę polać najpierw ciemną czekoladą a następnie białą, pozostawić do zastygnięcia.Smacznego!
Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.
Do suchych składników dodać brzoskwinię i wymieszać
Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.
dodać mokre składniki i szybko wymieszać ciasto
Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.
do foremki włożyć 1,5 łyżki ciasta na wierzchu położyć dżem i zalać 1,5 łyżki ciasta
Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.
piec około 25 minut w 200 st następnie ostudzić i udekorować