Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe muffinki z dżemem porzecz.
Do miski wsypać 2,5 szklanki mąki oraz cukry,proszek do pieczenia. Wymieszać. Brzoskwinię pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do suchych składników i wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko,syrop z brzoskwiń oraz olej. Wbić jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Przelać zawartość do miski z suchymi składnikami i szybko wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt mokre wsypać jeszcze 2 łyżki mąki. Do każdej foremki silikonowej włożyć po 1,5 łyżki ciasta. Na ciasto położyć łyżeczkę dżemu i przykryć wszystko 1,5 łyżki ciasta. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec muffinki około 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić obie czekolady (każdą osobno), dolewając po około 2 łyżki mleka. Babeczkę polać najpierw ciemną czekoladą a następnie białą, pozostawić do zastygnięcia.Smacznego!
alaaa
monikaT83
Konczi
monikaT83
mysza75
monikaT83