czarnulkax

czarnulkax

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Brzoskwiniowiec z budyniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i smaczny brzoskwiniowiec z budyniem.

Brzoskwiniowiec z budyniem

Składniki:

Brzoskwiniowiec z budyniem

 

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżki ciepłej przegotowanej wody
  • po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Nadzienie:
  • 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 opakowanie budyniu malinowego
  • mleko

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowiec z budyniem
Ubijamy do białości żółtka z cukrem, wodą.Dodajemy obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i przesiane przez sitko.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą.Ciasto przedkładamy do formy wyłożonej pergaminem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temp.180 stopni. na ok. 25 minut.Studzimy.Budyń gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu.Schładzamy i przekładamy na biszkoptowy blat.Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy w kostkę.Galaretkę rozpuszczamy w połowie podanej ilości wody na opakowaniu.Gdy zacznie tężeć, wylewamy na ciasto i obkładamy pokrojonymi brzoskwiniami.Schładzamy.