Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bubele (Żydowska)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Jajko ubić z winem. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Macę

Bubele (Żydowska)

Składniki:

Bubele (Żydowska)

 

Sposób przygotowania:

Bubele (Żydowska)
Jajko ubić z winem. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Macę pokruszyć i dodać do jajka, podobnie też orzechy. tak przygotowaną masę doprawić solą, cukrem i odstawić na 30 min. Olej rozgrzać na patelni, na gorący tłuszcz łyżką nakładać ciasto. po wyjęciu z patelni nadmiar tłuszczu zdjąć papierową serwetką. Podawać z wytrawnym czerwonym winem.

Tagi:

jajko jajka